LovSurfing

GrazuteRoom.lt

вторник, 13 августа 2013 г.

1.2 Plauko sudirginimo laipsnio ir kitu duomenu tyrimas

>>>> PlaukuDazymas - Turinys 

Atliekant plauku sviesumo diagnoze, nustatomas ir plauku sudirginimo laipsnis. Sis tyrimas svarbus parenkant busimo dazymo technika, dazu auksti ir atspalvi bei oksidatoriaus stipruma.
 
  Tyrimo metu galima aptikti:
 naturalius, t.y. nedazytus (nesudirgintus) plaukus;
 sudirgintus, t.y. paveiktus ankstesniu oksidaciniu procesu ar dazytus, bet turincius visus sveiko plauko simptomus, tokius kaip blizgesys ir lankstumas;
 stipriai sudirgintus, t.y. paveiktus stipriu oksidatoriu, sviesintus, nusviesintus, issausejusius ir praradusiu ir praradusius blizgesi bei lanktuma del nepakankamos prieziuros.

   Sudirgintu plauku stovis gali pablogeti pasirinkus stipresni oksidatoriu, nes sie plaukai yra labiau poreti bei neteke didesnes ar mazesnes dalies naturaliu pigmentu, kuriu ypac reikia polimerizacijos procesams, vykstantiems naujos spalvos formavimesi ir issilaikyme plauko viduje. Nustacius plaukuose skirtinga sudirginimo laipsni butina sudaryti atskira strategija tai plauku daliai, kur yra daugiausiai pazeisti plaukai.

    Pavyzdziai:
  1. Plauku tonas ties saknimis 5, o galuose 7 su variniu atspalviu (7.4). Noras 6.5.
   Sprendimas.
 Saknu dazymui bus naudojamas 6 %, o galu dazymui 3 % oksidatorius. Zemesnio oksidatoriaus pasirinkimas leidzia suformuoti ilgalaike spalva.
 2. Plauku tonas prie saknu 6, galai nubalinti sruogelemis ir dazyti 6,7. Noras vientisa 5 tone su raudonu atspalviu (5.66).
Sprendimas.
 Pigmentacija balintu vietu su 6.0 + 0.33 mix + H2O. Saknys dazomos su 6 %, o galai su 3 % oksidatoriumi.

   Jei sioje situacijoje nekreipsime demesio i balintus plaukus ir nestliksime jiems pigmentacijos, tai naujai suformuota rausva spalva atsiplaus per 4 - 6 galvos plovimus. Kadangi buvusi bazine plauku spalva galuose yra ruda, po dazymo jie igaus rausva atspalvi, o nebus ryskiai raudoni. Tik  pigmentuotu balintu sruogu deka plaukuose susiformuos intensyvi ir ilgalaike raudona spalva.
  
   Analizuojant plaukus, svarbu ismatuoti plauku ilgi ir ju mase - tai leidzia tiksliai nustatyti butina dazu kieki. Storesniems ir ilgesniems plaukams butina skirti didesni kieki dazanciu medziagu. Daznas meistras susiduria su tokiais paslaugu uzsakovais, kurie nesistemingai lankosi salonuose. Neretai paskutinis dazymas buna atliktas 5 - 6 menesius del ivairiausiu priezasciu. Per toki laikotarpi plaukai buna isauge vidutiniskai 5 - 6 cm. Tokiu atveju dazymas vykdomas per 3 etapus:
 
  1 etape dazomas atauges tarpas, esantis tarp buvusio dazymo ir saknu dalies, nesiekiant ju 2 cm;
  2 etape dazome saknu plota;
  3 etape dazomi plauku galai. Tiksli diagnoze leidzia pasirinkti tinkama taktika ir isgauti vientisa spalva per visa plauku ilgi.

   Plauku dazymo proceduros paskirtis suteikti nauja ivaizdi plaukams ir paslepti esamus plauku trukumus. Vienas is ju - zili plaukai. Analizuojant plauku stovi butina nustatyti tikslu zilu plauku kieki ir numatyti tinkama dazymo taktika, priesdazymo operaciju butinuma bei receptura. Sie veiksniai uztikrins 100 % pakitusiu plauku uzdazyma.

>>>> PlaukuDazymas - Turinys

Комментариев нет:

Отправить комментарий