LovSurfing

GrazuteRoom.lt

четверг, 15 августа 2013 г.

4.3. Sruoginis plauku dazymas

 PlaukuDazymas - Turinys 

Sruoginis plauku dazymas geriausiai atspindi siuolaikines dazymo tendencijas. Jei praeito desimtmecio pradzioje kirpejai turejo didesni demesi kreipti, isgaunant vientisas spalvas, tai pradedant paskutinio desimtmecio viduriu, plauku dazymo madoje isitvirtino skirtingu spalvu derinimas, tikslu pabrezti sukurtos sukuosenos ar kirpimo forma, linijas, plauko faktura. Tokia dazymo technika neimanoma be pagalbiniu priemoniu - folijos, specialaus dazymo popieriaus ar pleveles ir kt. Dirbant su siomis priemonemis greiciau vyksta chemines reakcijos, todel aukstu
koncentraciju oksidatoriu panaudojimas yra ribojamas. Rekomenduojama naudoti ne aukstesni kaip 6% oksidatoriu. Dazant dengianciomis spalvomis pasirinkimo problemu neiskila, bet siekiant maksimaliai isbalinti plauku sruogas su siuo oksidatoriumi, lengvai issibalina tik anksciau nedazyti plaukai. Jau turintys savo viduje sintetinio pigmento sunkiau nusvieseja, bet ir siuo atveju, siekiant apsaugoti plauko faktura nuo didesniu pazeidimu, rekomenduojama panaudoti ta pati oksidatoriu, o nepageidaujama atspalvi likviduoti su kito tipo dazais arba balinimo priemones naudoti kartu su specialiais aktyvatoriais.

   Sruoginis dazymas siuo metu populiariausias dar ir del to, kad leidzia sukurti kiekvienam uzsakovui individualu stiliu. Sruogomis ar atskirais stambesniais plotais tarpusavyje galima suderinti neribota kieki spalvu. Dazniausiai tarpusavyje derinamos 2-3 skirtingo tamsumo spalvos, isdestant jas pagal is anksto sukurta ar individualizuota schema. Schemos kurimas tampriai siejamas su kirpimo linijomis. Nera teisinga strategija, kai pradzioje nudazome plaukus nors ir keliomis skirtingomis spalvomis, o tik po to atliekame kirpima. Rezultate turime nesiderinanti dazyma prie kirpimo. Dazant sruogomis butina is anksto gerai apgalvoti kokias spalvas tarpusavyje derinti ir kaip jas isdestyti galvos plote. Tarpusavyje derinamos spalvos kontrastiniu ir papildanciu budu. Kontrasto budu spalvos derinamos pagal principa - viena spalva nuo kitos turi skirti ne maziau 2-ju tonu. Pvz.: renkames dazus is 6-o, 8-o tono ir balinimo priemones.

 Recepturos sprendimas: Bazinis tonas 6.0. Pageidauja individualaus dazymo.
 Pagrindo spalva bus 6.74, tarpines sruogos bus 8.44 ir 10.03.
 Papildanciu budu sudarinejant recepturas, renkamos spalvos is gretutiniu tonu - tarpusavyje derinamos sruogos pvz. is 6-o, 7-o ir 8-o tonu. Sis budas taikomas tikslu sukurti nekontrastinga, lengvai pereinanciu spalvu susiliejima.

Recepturos sprendimas: Bazinis tonas 7.0. Pageidauja individualaus dazymo.
Pagrindo spalva bus 6.4, o kitos sruogos 7.43 ir 8.3.

Dazu recepturos sudarymo nepakanka sruoginio dazymo sprendimui, butina apgalvoti kokiu budu bus isdestytos spalvos visame galvos plote. Pats paprasciausias budas yra "amerikietiska" technika. Pagal sia technika kiekviena sruoga dazoma kita spalva, is anksto nusprendziant ju persidengima. Jei planuojama sukurti sviesesni stiliu, tai kiekviena spalva perdengiama sviesesne, isdestant spalvu juostas horizontaliai, vertikaliai, spirale ar istrizai. Horizontalus ir vertikalus spalvu isdestymas padeda issiskirti visoms naudojamoms dazyme spalvoms. Si technika dazniau naudojama kontrastinguose dazymuose. Jei kuriamas nekontrastinis plauku stilius, tai spalvu sruogos isdestomos istrizai ar spirale. Taikant "amerikietiska" spalvu persidengimo principa, sruogini dazyma galima koncentruoti vienoje ar keliose vietose, pvz. tik virsugalvyje ar kirpciu dalyje.

Sruogu isdestymas atliekamas kurybiskai ir yra nuolat tobulinamas, siejamas su kirpimo mados vystymusi. Pastaruoju metu griztama prie vientisos spalvos isgavimo didesneje galvos dalyje ir nedideliu akcentu, formuojamu geometriniu figuru pagrindu. Dazniausiai naudojamos ivairaus dydzio trikampio ar rombo, kiek reciau staciakampio ar ovalo formos. Trikampes ar rombo formos planuojamos tose vietose, kur stengiamasi pabrezti tam tikros dalies linija, forma ar faktura. Suformuota (dazniausiai kontrastinga) spalva tarsi islenda is plauku mases ir vel pasislepia arba iseina i pavirsiu ir lieka jame. Toks spalvu perejimas ir zaismas leidzia sukurti individualizuota
dazyma, pritaikyta konkreciam zmogui. Pastaruoju metu geometrinis plauku dazymas stipriai uzvalde mada, del minetu savybiu. Plauku dazymo schemu pavyzdziai pateikti mokomosios knygos prieduose.



PlaukuDazymas - Turinys 



Комментариев нет:

Отправить комментарий