LovSurfing

GrazuteRoom.lt

четверг, 15 августа 2013 г.

6.5. Atspalvio suteikimas

 >>>> PlaukuDazymas - Turinys   

Plauku tonavimas atliakamas ant pasviesintu plauku ne zemesniame nei 9-ame tone. Tai laikinas atspalvis, kuris atsiplauna per 2-4 savaites. Tonavimo metu galima prigesinti nepageidaujama (geltona ar varini) atspalvi arba suteikti plaukams silta ar salta atspalvi. Plauku tonavima galima atlikti su cheminiais ir fiziniais dazais.

Tonavimas su cheminiais dazais atliekamas dviem budais - ant sausu ar dregnu plauku.

Sausi plaukai, nusviesinti iki reikiamo sviesumo, tonuojami su to pacio ar zemesnio aukstumo dazais. Siekiant suformuoti pastelinius atspalvius, parenkami to pacio aukscio dazai, o jei siekiama isgauti gilesnius atspalvius galima pasirinkti zemesnio tono (iki 2 tonu) dazus ir net gi daryti dazu misinius. Pats populiariausias dazu misinys - naturalaus, auksinio ir/ar pilka/violetine spalvos. Maisymo santykis sprendziamas kurybiskai isieskant ir taikantis su mados kryptimi. Isryskejes nepageidaujamas atspalvis slopinamas priespriesio spalva: varinei - pilka, melyna; geltonai - violetine, smeline ar purpuro.

Formuojant atspalvi dazu ir oksidatoriaus santykis yra 1:1. Atspalviui formuoti pasirenkamas zemesnes koncentracijos oksidatorius - nuo 3 iki 4.5%. Aukstesnis oksidatorius skirtas tik pasteliniu spalvu formavimui ant stipriai nubalintu plauku. Dazu islaikymo laikas priklauso nuo atspalvio pobudzio - pastelinei spalvai suformuoti pakanka 5 minuciu, o kitoms spalvoms iki 15 minuciu. Dengiant plaukus dazais, svarbu dirbti greitai ir techniskai, nes ilgiau paveikti dazais plaukai suformuoja purvinas spalvas (ypac formuojant saltus atspalvius). Neskaidriu spalvu korekcijai ar netolygiam tonavimui, o tai pastebima tik isdziovinus plaukus, naudojami specialus korektoriai
arba lengvas dekopiravimas (receptas su sampunu).

Kitas tonavimo budas atliekamas ant dregnu, nusausintu plauku. Dazai ruosiami vienodomis dalimis su 9% oksidatoriumi. Istepti plaukai nuskalaujami po 15 minuciu. Sis dazymo budas maziau
populiarus, nes pasitaiko daugiau dazymo klaidu del pakitusio plauku poringumo ir fakturos.

Vienu metu sviesinant sruogeles ir dazant plaukus pasirinkta spalva, nusviesintos sruogeles gali buti tonuojamos emulgacijos metu. Tai atliekama dazu nuplovimo metu, sudrekinus plaukus vandeniu ir juos pamasazavus 3-5 minutes.

Suteikiant atspalvi su fiziniais dazais, plaukai turi buti svarus ir dregni. Sis atspalvio suformavimo budas trumpesnis, nei su cheminiais dazais. Ji kartojant po kiekvieno galvos plovimo, spalvos pobudis issilaiko stabiliai. Atspalviai suteikiami su: 1) spalvinanciais balzamais - itrinamas ir ismasazuojamas, o likutis nuskalaujamas; 2) spalvinanciomis putomis - po islaikymo nuskalaujamos; 3) spalvinantys sampunai - naudojami spalvos gesinimui plovimo metu; 4) spalvinantys tonikai - jie nenuskalaujami. Visos sios priemones yra stipriai pigmentuotos, todel dirbant stengtis neperdozuoti, o islaikymo laiko neilginti.

Pavyzdziai:

1. Plauku bazinis tonas 6.0. Yra apie 30% zilu plauku. Plauku galai pasviesinti ir yra 9-10 tone. Plauku ilgis 15 cm. Pageidauja 10-e tone siaudu atspalvio plauku.

Sprendimas:

      I etapas: saknu dazymas                           II etapas: atspalvio formavimas galuose
           11.03 + 9%(H2O4)                                            9.32 + 3%(H2O4)
                      1 : 2                                                                 1 : 1
                20ml   40ml                                                    30ml   30ml
               Islaikymas: 30 min.                                   Islaikymas: iki 15 min.

2. Klientes bazinis tonas 7.0. Jos plauku ilgis 25 cm. Pageidaujama silta spalva 10-e tone.

Sprendimas:

I etapas: galu balinimas             II etapas: saknu balinimas             III etapas: atspalvio formavimas
 bal. milt. + 9%(H2O4)                bal. milt. + 6%(H2O4)                      10.03 + 3%(H2O4)
             1 : 2                                              1 : 2                                                 1 : 1
       60gr   120ml                               50gr   100ml                                    60ml   60ml
  Islaikymas: 30 min.                    Islaikymas: 20-30 min.                Islaikymas: iki 15 min.
                             
 >>>> PlaukuDazymas - Turinys   

Комментариев нет:

Отправить комментарий