LovSurfing

GrazuteRoom.lt

среда, 14 августа 2013 г.

3. Oksidacinis plauku dazymas
3.1. Oksidacinio proceso poveikis plaukui

>>>> PlaukuDazymas - Turinys   

Plauku spalvos pakeitima galima isgauti naudojant oksidacinius ir neoksidacinius dazus. Oksidacinio dazymo esme sudaro triju organiniu - sintetiniu medziagu - oksidantinio pagrindo, katalizatoriaus ir oksidanto - poveikis i plauko naturalu ar naujai suformuota sintetini pigmenta, tikslu pakeisti plauko spalva. Oksidacinio dazymo metu yra veikiami visi pigmentai, esantys kortekse ir kutikuloje. Oksidantini pagrinda sudaro spalvu pigmentai, emulgatoriai ir kt. medziagos, kurios dar nera tikrieji dazantys agentai iki tol, kol neivyksta ju chemine reakcija su oksidantu. Katalizatorius - tai amoniakas, kurio funkcija pagreitinti peroksido skilimo procesa. Jei nebutu sios medziagos tai oksidanto skilimo procesas uztruktu nemazai valandu. Amoniakas padeda isbrinkti ir atsidaryti plauko kutikulai ir tuo palengvinti dazymo agentu prasiskverbima. Oksidantas - tai stabilizuotas vandenilio peroksidas, kuris pateikiamas atskirai nuo dazu, kad transportavimo ar laikymo metu neivyktu produkto reakcijos. Oksidantinis pagrindas ir amoniakas sudaro dazu baze, kuriuos sumaisius su oksidatoriumi prasideda dazymo procesas. Oksidantas atveria plauko zievele, kad palengvintu aktyviuju medziagu prasiskverbima ir privercia vandenilio peroksida islaisvinti deguoni. Is vienos puses tai dalinai pasviesina melanina, is kitos puses prasideda cheminis procesas,
vadinamas polimerizacija. Vykstant polimerizacijai oksidanto pagrindai susijungia su kitomis molekulemis, kurios yra vadinamos jungiamosiomis. Sio susijungimo metu susidaro didele molekule, ir ji yra tokio dydzio, jog nesugeba iseiti is plauko. Tokiu budu, dvi mazos molekules patekusios i plauko vidu atskirai, suformuoja viena didele molekule. Sios dvi molekules yra paverciamos tikrosiomis dazymo medziagomis, kurios chemines polimerizacijos proceso metu, pakeicia kortekse ir kutikuleje esancio pigmento spalva. Si procesa palengvina tai, kad pirmoje plauku dazymo fazeje naturalus pigmentas yra pasviesinamas.

Plauku dazymo metu kiekvienas plaukas netenka nuo 2 iki 6 sluoksniu zvyneliu, priklausomai nuo dazymo pobudzio, todel svarbu gerai suvokti visus cheminius procesus, vykstancius plauko viduje ir ju pasekmes. Nesilaikant dazymo taisykliu, galima pazeisti plaukus negriztamai. Jie gali tapti sausi, nelankstus, ploni. Dazu perlaikymas, neteisingas oksidatoriaus pasirinkimas, letas tempas itrinant dazus - tai pagrindines priezastys, nulemiancios tolimesni plauko stovi ir jo pazeidimo laipsni.

Oksidacinio dazymo procesas


>>>> PlaukuDazymas - Turinys  

Комментариев нет:

Отправить комментарий