LovSurfing

GrazuteRoom.lt

четверг, 15 августа 2013 г.

5. Priesdazymo operacijos

PlaukuDazymas - Turinys  

Atliekant skirtingas dazymo operacijas, neretai plaukus butina paruosti pagrindiniam dazymui, nes tiesiogiai dazant susiduriama su dazymo klaidomis. Priesdazymo operacijos atliekamos dazant zilus plaukus, kai zilu plauku yra daugiau nei 70%, sviesinant ir tamsinant, salinant nepageidaujama suformuota atspalvi. Priesdazymo operacijos yra sios:
     1. Mardansazas - atliekamas ruosiant plaukus sviesinimui ir zilu plauku dazymui;
     2. Pigmentacija (kiti pavadinimai repigmentacija, prepigmentacija) - atliekama zilu ir balintu plauku atveju.
     3. Dekopiravimas - atliekamas susidurus su ivesto pigmento trukdymais perdazant plaukus.

Mardansazas atliekamas su skystu 6% ir 9% koncentracijos oksidatoriumi. 6% oksidatorius naudojamas zilu plauku paruosimui. Operacija pasirenkama tik tuo atveju, jei plaukai nebuvo anksciau dazyti, o diagnozes metu nustatyta, kad ju yra daugiau nei 70%. Zili plaukai gali buti issibarste arba lokalizuoti.
 9 % naudojamas pries plauku sviesinima 4 - 5 tonais, kai plaukai niekada nebuvo dazyti ir yra zemesni nei 7 sviesumo.

 Mardansazas atliekamas ant sausu plauku. Apatinio pakausio dalyje plaukai skirstomi siauromis horizontaliomis sruogomis ties plauku augimo krastu ir sudrekinamos skystu oksidatoriumi, nelieciant saknu (ypac dirbant su 9 % oksidatoriumi). Plauku sudrekinimui naudojama kempinele, kuria oksidatorius paskirstomas isodrinimo budu. Oksidatoriaus likutis yra nuspaudziamas ranksluosciu, kad nevarvetu ir nepatektu ant odos. Sudrekinti plaukai isdziovinami fenu, nenuplovus oksidatoriaus. Plauku drekinimas ir dziovinimas atliekamas su pirstinemis. isdziovinti plaukai toliau dazomi pagal numatyta receptura ir darbo plana.

 Mardansazo procedura ilga laika buvo rekomenduojama atlikti tik ant plauku galu, taciau pastaruoju metu leidziama sia procedura atlikineti ir ant plauku saknu, naudojant ne aukstesni nei 2 % oksidatoriu.

Pigmentacija atliekama ant zilu plauku saknu, kai plaukai lokalizuotose vietose prazile 100%. Atauges plotas padengiamas tiesiogiai dazais be oksidatoriaus, vienu tonu sviesesniais dazais nei pasirinkta spalva. siuose dazuose yra didesnis kiekis amoniako, kuris palengvins dazu bazes patekima i plauko vidu. Dazai skiedziami distiliuotu vandeniu ir paskirstomi reikiamose vietose bei paliekami 10 minuciu tiesioginiam poveikiui po ko, nenuplovus dazu, plaukai dazomi pasirinktais dazais pagal is anksto numatyta tvarka ir technologija. Pigmentacijai naudojami naturalus ir auksiniai atspalviai.

Pavyzdziui bazinis tonas 6.0, smilkiniuose lokalizuotai 100% zili plaukai. Smilkiniu pigmentacijai naudosime 7.0 arba 7.3 dazus skiedziant su vandeniu.

Atliekant pigmentacija ant isbalintu ir nublukusiu spalvu, pigmentacijai naudojami tie pigmentai, kuriu truksta. Siais atvejais pigmentacijai naudojami zemesnio tono dazai.

PIGMENTO ATSTATYMO LENTELE


PIGMENTACIJOS ATSTATYMO LENTELES PANAUDOJIMO SISTEMA
1. Isanalizuokite plaukus ir nustatykite, kiek tonu yra tarp esamos spalvos ir norimos.
 

2. Apskaiciuokite skirtuma tarp isblukusiu galu ir norimos spalvos
3. Pigmento atstatymo lenteleje suraskite esama spalvos tona.
4. Ten pat suraskite norima spalvos tona ir susikirtimo vieta..
5. Susikirtimo vietoje raskite pasiulyta receptura.

Pigmentacijos atlikimui pasirenkama viena is pateiktu pigmentaciju formuliu, kuria sumaisius padengiamos nublukusios ar isbalintos vietos pries pagrindini dazyma. Dazu mase paliekama 10 minuciu poveikiui po ko nuvaloma popierine servetele. Paruosti plaukai dazymui veliau dazomi pasirinktais dazais ir technologija, nekreipiant demesio i pries tai atlikta procedura.

Raudonos (R) ir melynos (M) spalvos kiekis pasirenkamas priklausomai nuo pageidaujamu siltu ar saltu tonu. Formuojant siltesni tona, pasirenkama raudona spalva, o formuojant mazesnio siltumo-geltona arba naturalus tonas, atsizvelgiant i pateikta lentele.

Plauku pigmentacija galima atlikti neoksidaciniais dazais, maisant juos su destiliuotu vandeniu. Renkantis spalvas pigmentacijai, atsizvelgiama i busimos spalvos tono siltuma-siltiems tonams formuoti parenkami auksiniai, o saltesniems-naturalus to pacio aukstumo tonai, kaip ir pageidaujama spalva.

Dekopiravimas atliekamas pries dazymo operacijas, norint is plauku pasalinti buvusiu dazu likucius arba taisant tonavimo klaidas. Buve dazai gali trukdyti spalvos formavimui. Jau zinome, kad tiesioginiu budu is violetines spalvos neimanoma plaukus perdazyti i raudona ar vario, bet panaudojus dekopiravimo procedura toks perejimas is vienos spalvos i kita yra imanomas. Atliekamas gilus ir negilus dekopiravimas, naudojant specialias dekopiravimo priemones. Lengvam spalvos nuemimui dazniau naudojamos spalvos korekcines priemones. Negilus dekopiravimas
atliekamas susiformavus nepageidaujamai spalvai ar atspalviui. Tam naudojamos korekcines priemones, dekopiravimo priemones (skiedziami su 0% arba karstu vandeniu) ar specialus spalvos nuplovimas (su 6% arba 9% H2O4). Pasirinkta priemone tepama ant sausu dazytu plauku, nelieciant nekoreguojamu ar nedazytu vietu. Pradedama nuo apatinio pakausio, baigiama virsutiniu, o virsugalvis tepamas veliausiai. Pasiekus norima rezultata, o jis turi buti lygus paskutinio dazymo nusviesinimo fonui, dazai nuskalaujami nenaudojant sampuno arba specialiai tam skirta priemone.
Isdziovinti plaukai padengiami pasirinktais dazais - pradzioje dazai paskirstomi ant saknu, veliau be islaikymo laiko, sutepami plauku galai. Galai turi buti veikiami dazais ne maziau 30 minuciu.

Taisant tonavimo klaidas, plaukai pries procedura plaunami neutraliu sampunu, suplakant ant ju standzias putas. Ant ju kempinele tepamas spalvos nuplovejas su 6% oksidatoriumi. Padengiamos tik tos vietos, kur atspalvis isigeres stipriausiai. Tonavimo klaidas galima taisyti kelis kartus, kol pasiekiamas reikiamas rezultatas. Darba butina atlikti labai kruopsciai, suplaktos putos turi buti kietos tam, kad misinys nepasiektu nekoreguojamu vietu ir neisimtu reikiamo atspalvio. Pries dekopiravima reikia tiksliai suzymeti butinas taisymui vietas.

                                SPALVOS NUPLOVIMO RECEPTAS

                                  1 SAUKSTELIS MILTELIU
                                 30 ML 6% arba 9% OKSIDATORIAUS
                                 60 ML H2O
                                 20 ML SAMPUNO

Turint tamsiai dazytus plaukus (1, 2, 3, 4, ar 5 tona), atliekamas gilusis dekopiravimas su specialiomis priemonemis ir ivairaus aukstumo oksidatoriais, priklausomai nuo pasirinkto busimo tono. Gilusis dekopiravimas pradedamas negilaus dekopiravimo procedura. Gilaus dekopiravimo procedura gali buti tesiama kelis kartus, kol pasiekiamas reikiamas lygis kas kart keliant oksidatoriaus koncentracijos lygi.    Atliekant dekopiravima, plauku galai dazniausiai lieka tamsesni, todel kiekvienas sekantis spalvos nuemimas pradedamas ties tamsiausia spalvos riba.

PAVYZDZIAI:
1. Plaukai prazile 80%. Pageidaujama spalva 5.46. Plauku ilgis 14 cm.
 Sprendimas.
 I etapas: mardansazas su 6% skystu peroksidu 

                       II etapas: galu dazymas                III etapas: saknu dazymas
                       5.00 + 5.46 + 6% (H2O4)             5.00 + 5.46 + 6%(H2O4)
                                1/2   1/2 : 1                                  1/2   1/2 : 1
                           20ml   20ml   35ml                      20ml   20ml   35ml
                           Islaikymas: 25 min.                     Islaikymas: 25 min.

2. Plauku bazinis tonas 7.0. Pageidaujama sviesiai gelsva 10 tone. Plauku ilgis iki 15 cm.
Sprendimas.
 I etapas: mardansazas su 9%  skystu peroksidu

                         II etapas: galu dazymas                 III etapas: saknu dazymas
                             10.03 + 9%(H2O4)                        10.03 + 9%(H2O4)
                                     1 : 1,5                                            1 : 1,5
                                 30ml   45ml                                 30ml   45ml
                            Islaikymas: 30 min.                     Islaikymas: 20 min.


3. Plaukai prazile smilkiniuose 100%. Likusioje dalyje bazinis tonas 5.0. Plauku ilgis 13 cm. Pageidauja 5.3
Sprendimas.

     I etapas: smilkiniu pigmentacija         II etapas: galu dazymas       III etapas: saknu dazymas
                    6.3 + H2O                                 5.3 + 6%(H2O4)                    5.3 + 6%(H2O4)
                        1 : 1                                              1 : 1                                      1 : 1
                   10ml  10ml                                  30ml   30ml                        30ml   30ml 
           Islaikymas: 10 minuciu.                 Islaikymas: 20 min.             Islaikymas: 20 min.
 
4. Kliento bazinis tonas 6.0. Galuose 6.56. Plauku ilgis 20 cm. Pageidauja 6.4.
Sprendimas.
 I etapas: plauku galu dekopiravimas

                   II etapas: saknu dazymas                III etapas: galu dazymas
                         6.4 + 6%(H2O4)                                6.4 + 3%(H2O4)
                               1 : 1                                                      1 : 1
                          30ml   3oml                                        40ml   40ml
                          Be islaikymo                                  Islaikymas: 30 min.


PlaukuDazymas - Turinys 

Комментариев нет:

Отправить комментарий