LovSurfing

GrazuteRoom.lt

четверг, 15 августа 2013 г.

6.4. Plauku nusviesinimas

 >>>> PlaukuDazymas - Turinys  

Plauku nusviesinimas - tai plauko pigmento sunaikinimas. Daznai plauku sviesinimas yra painiojamas su nusviesinimu. Skiriamasis faktorius siu proceduru tas, kad nusviesinimo metu didesne dalimi panaikinamas naturalus pigmentas, nesuteikiamas joks atspalvis, o plaukas igauna sviesiai geltona arba anksciau dazytos spalvos nusviesinimo fono atspalvi - dazniausiai oranzini. Nusviesinti plaukai, paveikti aukstos koncentracijos oksidatoriumi, gali isbalti, issauseti, pasidaryti trapus, del dazymui naudojamu agresyviu madziagu. Plauku nubalinimui naudojamos medziagos issiskiria is kitu padidintu amoniako kiekiu ir sulfitu, kurie zudanciai veikia plauka, jei nesilaikoma grieztu technologiniu reikalavimu - dazu santykiu, paskirstymo technologijos, islaikymo laiko.

Dazymui naudojamos specialios priemones, kurios maisomos su oksidatoriumi santykiu 1:2. Dazniausiai naudojamos milteliu pavidalo priemones, kurios sumaisytos su oksidatoriumi suformuoja "grietines" pavidalo konsistencija. Si mase saveikoje su deguonimi linkusi sukieteti, todel visa dazymo laikotarpi butina ja reguliuoti - sukietejus praskiesti oksidatoriumi. Mases kietumas tiesiogiai itakoja dazymo kokybe - jei dazu mase yra per kieta, tai dazancioms medziagoms sunkiau patekti plauko vidu ir pradeti ji veikti. Plauku nusviesinimui reikalingas didesnis kiekis dazu - vidutinio ilgio plauku galams reikia 50 gr. milteliu ir 100 ml oksidatoriaus. Saknu dazymui butinas toks pat kiekis. Dazymui naudojamas 6 ir 9 %(H2O4). 12 % oksidatoriaus balinimo metu naudojamas itin retais
atvejais - pvz. siekiant baltos spalvos. Siuo atveju butina naudoti efektyvia apsauga, kuri imaisoma i dazu mase. Jei plauku saknis numatyta maksimaliai nusviesinti, tai jos pries procedura itrinamos su specialiomis aliejinemis apsauginemis priemonemis. Dirbant su balinimo priemonemis ir aukstais oksidatoriais, galima plaukus nusviesinti iki 5 - 7 tonu. Taciau kitu priemoniu, tokiu kaip folija, panaudojimas sudaro salygas isgauti reikiama rezultata su mazesnes koncentracijos (6 %) oksidatoriumi, kas padeda issaugoti geresne plauko faktura.

OKSIDATORIAUS PASIRINKIMO LENTELE

PAKELIMO TONAI
OKSIDATORIAUS %
ISLAIKYMO LAIKAS
1 - 2
2 - 4 %
35 min.
2 - 3
6 %
35 min.
3 - 4
9 %
35 - 40 min.
4 - 7
12 %
50 min.

Butina zinoti, kad nusviesinimo metu oksidatorius veiklus tik 50 minuciu, vadinas dazu poveikio padidinimas yra beprasmis - plaukai nesvieseja, bet yra labiau pazeidziami amoniaku ir kt. medziagomis. Tai ypac pavojinga plaukui, todel dazu paskirstymo procesas turi vykti sparciu tempu. Didesnis dazu kiekis naudojamas ne vien del to, kad jie sunkiau patenka i vidu, bet ir del to, kad tai uztikrina kokybiska pasidengima. Jei dazymo metu plaukai nepakankamai sutepami dazais ir pradeda dulketi, tai tose vietose reakcijos nevyksta.

Tepant dazus reikia dirbti labai metodiskai ir nuosekliai. Dazant pirma karta taikomas I-as, o ataugusiai daliai II-as dazymo budas. Nusviesinti plaukai neretai igauna nepageidaujamus atspalvius arba per pirma karta pasiekiamas nepakankamas nusviesejimo lygis, tuomet dazyma butina pakartoti kelis kartus. Per viena diena leidziama atlikti sia procedura tris kartus, padarius 3-ju valandu pertrauka tarp 2-o ir 3-o dazymo. Dazant pirma karta, pradedame frontalines dalies, o baigiame pakausio dalies plauku galais. Islaikymas 30 minuciu. Dazai paskirstomi per visa plauku ilgi, nesiekiant saknu per 1-a cm. Saknu dalis paskirstoma tokiu paciu budu, skiriant 20 minuciu dazu
poveikio laika. Procedura baigiama dazu stabilizavimo procesu. Nusviesinimo procesa galima pagreitinti ir padidinti, naudojant sildymo aparatus - infrazona ar klimazona. Naudojant siuos aparatus reikia tiksliai pasirinkti naudingas programas (su sildymu ar be) ir islaikymo laika.

Pakartotinis dazymas atliekamas tik ant ataugusios dalies, paveikiant ja dazais 20 - 30 minuciu. Tepant dazus, reikia stengtis stipriai neperzengti dazytu plauku riba, nes ji gali ryskiai skirtis po dazymo.

Dirbant su sio tipo dazais butina maksimali apsauga meistrui ir klientui, nes menkiausias dazu nutekejimas ar patekimas ant audinio gali negriztamai paveikti spalva.

Dazymo metu susiduriama su nepageidaujamos spalvos isryskejimu, ypac ryskia varine spalva, kuri pasirodo balinant anksciau dazytus plaukus. Tokias spalvas butina slopinti specialiomis plovimo priemonemis arba suformuoti reikiama atspalvi kreminiais dazais. Geltonuma galima pasalinti sistemingai naudojant dazancius sampunus, balzamus ar tonikus. Reikia nepamirsti, kad atspalviai ant nubalintu plauku susiformuoja momentaliai, jie esti ryskus taciau neilgalaikiai.

Pavyzdziai:

1. Klientes bazinis tonas 7.0. Jos plauku ilgis 20 cm. Pageidaujama silta spalva 10-e tone.
Sprendimas:

 I etapas: galu balinimas            II etapas: saknu balinimas           III etapas: atspalvio formavimas
 bal. milt. + 9%(H2O4)                bal. milt. + 6%(H2O4)                       9.3 + 3-4,5%(H2O4)
              1 : 2                                              1 : 2                                                 1 : 1
      50gr      100ml                              50gr     100ml                                    60ml   60ml
  Islaikymas: 30 min.                  Islaikymas: 20-30 min.                     Islaikymas: iki 15 min.

2. Klientes bazinis tonas 6.0. Plauku galai nubalinti. Plauku ilgis 15 cm. Pageidaujama salta spalva 10-e tone.
Sprendimas:

                    I etapas: saknu balinimas                              II etapas: atspalvio formavimas
                       bal. milt. + 6%(H2O4)                                      9.1 + 3-4.5%(H2O4)
                                1 : 2                                                                       1 : 1
                         50gr    100ml                                                          60ml  60ml
                   Islaikymas: 30 min.                                               Islaikymas: iki 15 min. 


>>>> PlaukuDazymas - Turinys  

Комментариев нет:

Отправить комментарий